NLF / Seilfly / Bronsemedalje til Lygren i Jr.VM seilflyging
Steinar Øksenholt

Vi kan med dagens kansellering av siste konkurransedag gratulere Jon Erik Lygren fra Os Aero Klubb med en utrolig flott tredjeplass og bronsemedalje i Jr. VM i seilflyging. Ikke siden 1981 har Norge tatt en internasjonal medalje på seilflysiden og vi er mange gratulanter i rekken. Norge har aldri tidligere tatt medalje i internasjonale juniormesterskaper i seilflyging.

Jon Erik har fløyet jevnt og godt gjennom hele mesterskapet, med en fjerdeplass som beste dagsresultat. Han har unngått de store feilene og samlet godt med poeng hver dag. Det var kun 11 poeng opp til sølvet etter seks konkurransedager, men også kun 17 poeng ned til fjerdeplassen. Det har vært tett, intenst og spennende i mange dager nå - og da er det ekstremt artig å se at Jon Erik ble belønnet med bronse. Verdensmester i standardklassen ble en suveren tysk pilot, Felipe Levin. Sølvet gikk til Polen ved Lukasz Grabowski.

Vår andre norske deltaker, Martin Bjørnebekk, står nå dette skrives fortsatt på grid å venter på om klubbklassen vil bli sendt opp. Været er relativt dårlig med lyn og torden tett på Musbach hvor mesterskapet gjennomføres. Det er derfor meget sannsynlig at også denne klassen forblir på bakken i dag. I så fall tar Martin 37. plass av 44 deltakere - også det en flott prestasjon av vår førstereisgutt som fortsatt har mange Jr.VM i vente.

Gratulerer Jon Erik fra hele seilfly-Norge og NLF - knallbra fløyet!